Stefan_16_9

Swedish Design Movement: Kjellander Sjöberg

På arkitektkontoret Kjellander Sjöberg förvandlas varvsruiner till moderna arbetsplatser och slitna industriområden i London till vattennära bostadskvarter med sociala ambitioner. En av grundarna är Stefan Sjöberg som formar morgondagens rum och städer med rivningsplåt, linjal och drömmar.

Vilket av era projekt som representerar hållbarhet och design är du mest stolt över?

På det gamla Kockumsområdet i Varvsstaden i Malmö transformerar vi ett gjuteri till en modern arbetsplats för 300 personer. En industriruin möter ett framtida sätt att jobba med kreativ hubb, kafé och verksamhet som öppnas upp mot stadslivet. Vi jobbar mycket med hållbara materialval och använder tegel och plåt från byggnader som rivits på området.

Kjellander Sjöberg är en av åtta formgivare som alla utsetts till fanbärare av Swedish Design Movement.

Läs mer om de åtta fanbärarna här

Det här inlägget har tagits fram genom ett samarbete med Swedish Design Movement.

KjellanderSjoberg_Gjuteriet_New_Facade_South_3600x2324px

Planerad fasad, Gjuteriet, Malmö. Utvecklare: Varvsstaden AB med ägarna Peab och Balder.

Kjellander_Sjoberg

Gjuteriet, Malmö.

Stefan

Stefan Sjöberg.

 


Mer läsning...