TildaLagerqvist_16_9

Swedish Design Movement: Lammhults Möbel

För Lammhults Möbel går kvalitet och miljökrav hand i hand. I deras produktion möts färglysande inredningar och kurviga stålrörsstolar gjorda för att ge karaktär och komfort åt offentliga rum. Hållbarhetschef Tilda Lagerqvist har många frågor på sitt bord. Från återvunna plasters egenskaper till att förlänga livet på svunna decenniers slitstarka favoriter.

Vad betyder hållbarhet för dig i ditt arbete som hållbarhetschef och i ditt företag?
– Vi tycker det står för tidlös design, kvalitet och kloka materialval, men likaså en bra arbetsmiljö för våra anställda. Vi har länge jobbat med miljömärkningar som Svanen och Möbelfakta. De ställer hårda krav på miljö, kvalitet och socialt ansvar, vilket gör att vi har bra koll på våra material. 

Lammhults Möbel är en av åtta formgivare som alla utsetts till fanbärare av Swedish Design Movement.

Läs mer om de åtta fanbärarna här

Det här inlägget har tagits fram genom ett samarbete med Swedish Design Movement.
S70_Artipelag_1
S70 på Artipelag

S70group
S70, grupp

TildaLagerqvist
Tilda Lagerqvist, hållbarhetschef, Lammhults Möbel


Mer läsning...