ClaessonKoivistoRune_foto_Knut_Koivisto16_9

Swedish Design Movement: ClaessonKoivistoRune

Japanskt finsnickeri och arkitektur byggd för att hålla över generationer. Ola Rune arbetar gärna med projekt som utmanar både industrin och hantverkare. Sedan 1995 är han en av grundarna till arkitektbyrån ClaessonKoivistoRune. Allt började med en intressant vänskap, där kreativiteten vässas av friktion.

Vad betyder hållbarhet i ditt arbete som designer och i ditt företag?

För oss som skandinaver är hållbarhet något helt naturligt som länge funnits med inom hantverk och formgivning. En av anledningarna är att vår industri är långsam och inte så styrd av trender. Design och arkitektur är ju alltid ett samarbete. Vi har haft tur att kunna välja att jobba med kunder som också har hållbarhet som måttstock och ideal. Sedan har vi en fördel i Sverige med många miljömedvetena producenter som fortfarande har sin tillverkning i landet, säger Ola Rune från ClaessonKoivistoRune.

ClaessonKoivistoRune är en av åtta formgivare som alla utsetts till fanbärare av Swedish Design Movement.

Läs mer om de åtta fanbärarna här

Det här inlägget har tagits fram genom ett samarbete med Swedish Design Movement.

191017_TCR_CKR_hotel_0498fin6

Serien ”Hand” visades först på Tokyo Craft Room, Hamacho Hotel, under DesignArt Tokyo 2019.

HAND_stool

ClaessonKoivistoRune_foto_Knut_Koivisto

ClaessonKoivistoRune. Foto: Knut Koivisto.


Mer läsning...