Emma_Olbers_16_9

Swedish Design Movement: Emma Olbers

För möbelformgivaren Emma Olbers är klimatmål och kunskap grunden till ett trovärdigt arbete med hållbarhet. Viljan att påverka omsätts både i designuppdrag och aktivism, från genomtänkta materialval till Friday for Future-demonstrationer. Sakligt diskuterar hon behovet av att sätta pris på koldioxidutsläpp och hur en designer gör bäst i att tänka baklänges.

Vilka tycker du är de största hindren i dag för att använda design som verktyg för samhällstransformation?

– Att människors medvetenhet går för långsamt. Design är ett bra verktyg och en bra problemlösare, men vi har tiden emot oss. Rent politiskt skulle det vara bra med ett pris på koldioxid, så att produkter som värnar om vår framtid är billigare än produkter som förstör. Vi har bara val vart fjärde år, och att demonstrera för att skapa opinion är ett kraftfullt sätt att påverka politiska beslut.

Emma Olbers Design är en av åtta formgivare som alla utsetts till fanbärare av Swedish Design Movement.

Läs mer om de åtta fanbärarna här

Det här inlägget har tagits fram genom ett samarbete med Swedish Design Movement.

NM Gamla Biblioteket inredning Emma Olbers foto Andy Liffner01 kopia

Gamla biblioteket, Nationalmuseum. Foto: Andy Liffner.

Landala designed by Emma Olbers for Tre Sekel vinkel kopia

Bänk ”Landala” för Tre sekel.

Emma_Olbers


Mer läsning...