Linn1

Swedish Design Movement: Swedish Stockings

Swedish Stockings är pionjärföretaget som vill bli kopierat i sin hållbara produktion. Deras glänsande strumpbyxor är bland annat gjorda av gamla fisknät och pet-flaskor. Medan dottern Elsa-Li sover under barnvagnspromenaden berättar grundaren Linn Frisinger om målet att förändra hela industrin. Sju år efter starten har hon kommit en god bit på väg.

Vilket av era projekt som representerar hållbarhet och design är du mest stolt över?

– Innovations by Swedish Stockings är ett projekt som vi driver vi för att pusha oss själva. Vårt syfte har från start varit att förändra och influera hela industrin. Vi vill att andra ska tillverka strumpbyxor på samma sätt som vi, och är helt öppna med vad vi gör. Därför är det viktigt för oss att driva utvecklingen vidare. Under Innovationsparaplyet har vi lanserat strumpbyxor gjorda av biologiskt material, en blommande bönplanta! Vi har även gjort bord av kasserade strumpbyxor som skickats in till oss från hela världen genom vårt recycling-program. Strumpbyxorna mals ner och blandas med återvunnen glasfiber. Materialet blir spräckligt och kan påminna om marmor där utseendet skiftar beroende på strumpbyxornas färg.

Swedish Stockings är en av åtta formgivare som alla utsetts till fanbärare av Swedish Design Movement.

Läs mer om de åtta fanbärarna här

Det här inlägget har tagits fram genom ett samarbete med Swedish Design Movement.

cecilia3

Cecilia tights

Tables
Bord av kasserade strumpbyxor

Linn500px
Linn Frisinger


Mer läsning...