Angelo da Silveira 16_9

Swedish Design Movement: Diemonde

”Made in Sweden” står det i många av Diemondes plagg. Angelo da Silveira blandar global gatukultur med skandinavisk minimalism när han skapar kläder för en ny generation av svenskar. Sin passion för mode har han med sig sedan uppväxten i Örebro, dit han kom som sjuåring med sin familj som politisk flykting från västafrikanska Togo. Genom egna fabriken Fugeetex knyter han samman ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet där sömnadskunskaper tas till vara hos nyanlända flyktingar.

Vad betyder hållbarhet för dig i ditt arbete som designer och i ditt företag?

– Från Diemondes perspektiv betyder hållbarhet att vi tar ett ansvar för allt som vi uttrycker med vårt varumärke. Det är ett ansvar gentemot konsumenten där våra värderingar ska gälla alla led i tillverkningskedjan. Vi vill använda modet för att skapa en positiv samhällsförändring och transformera modeindustrin i stort.

Diemonde är en av åtta formgivare som alla utsetts till fanbärare av Swedish Design Movement.

Läs mer om de åtta fanbärarna här

Det här inlägget har tagits fram genom ett samarbete med Swedish Design Movement.

Diemonde x Converse_SDehlin_Webb-4

Diemonde x Converse

fugeetex3

Sömmerskor på Fugeetex i Laxå

Angelo da Silveira

Angelo da Silveira


Mer läsning...