Evigt_mode_16_9

Evigt mode på Sofiero Slott

Nu visas utställningen Evigt mode – en utställning om vår tid på Sofiero Slott i Helsingborg. Utställningen sätter ljuset på den rådande tidsandan och hur hållbarhet gestaltas i dagens mode, i allt från skräddarsydda kreationer och återvunna plagg till kläder i hållbara material.

Medverkande modehus och kreatörer är Cecilie Bahnsen, Rave Review, Linda Nurk, Remake Stockholms Stadsmission, Stine Goya, Jennifer Blom, Henrik Vibskov, Stéphane Rolland, Ellen Hodakova Larsson, Rodebjer samt modedesignstudenter från Borås Textilhögskola. Curator: Ulrika Kyaga, filosofie doktor i modevetenskap.

Utställningsperiod: 1 juni till 26 september 2021. Läs mer om utställningen här

Evigt_mode_8380

Klänning av Stéphane Rolland. Foto: Martin Sörbo

Evigt_mode_8436

1. Jennifer Blom 2 + 3: Henrik Vibskov 4: Stine Goya. Foto: Martin Sörbo
Evigt_mode_8352

Till vänster: två klänningar av Stine Goya. Till höger: klänning av Jennifer Blom. Foto: Martin Sörbo


Mer läsning...