Tarkett-Noble-Oak-Scandinavia-16-9

Swedish Design Movement: Tarkett

Tarkett har tillverkat golv i Sverige sedan 1800-talets slut, och lika historiska anor har det numera internationella företaget i Frankrike. Nytänkande designsamarbeten går hand i hand med utveckling av återvunna eller biobaserade material där såväl bilskrotar som reningsverk kan bli oväntade samarbetspartner. Hållbarhetschef Dag Duberg vet hur avfall omvandlas till råvara när framtidens golv skapas av material med ett förflutet.

Hur har pandemin påverkat ditt arbete? Finns det några erfarenheter som du tar med dig och vilka utmaningar ser du framöver?
– Den har visat att dramatiska och globala beteendeförändringar är möjliga, vilket krävs för att lösa klimatfrågan. Vi har tvingats skapa kreativa digitala lösningar för sådant som tidigare ansågs omöjligt som produktlanseringar och mässor. Mycket av det är jag övertygad kommer att finnas kvar framöver.

Tarkett är en av åtta formgivare/företag som alla utsetts till fanbärare av Swedish Design Movement.

Läs mer om de åtta fanbärarna här

Det här inlägget har tagits fram genom ett samarbete med Swedish Design Movement.

Tarkett-Noble-Oak-Scandinavia-7806008-006-TK-03362

Trägolvet Noble oak.

Tarkett

Från utställningen ”Natural Bond” i samarbete med Note.
Tarkett Dag Duberg

Dag Duberg, Hållbarhetschef på Tarkett


Mer läsning...