Glasstress 2022. Laure Prouvost. Photo credit Francesco Allegretto.  (14)

Glasklar konst

1980 är det en dröm i huvudet hos en enskild individ – trettio år senare är det en mångmiljonfabrik. Berengo Studio ligger på ön Murano utanför Venedig, en smältdegel för konstnärer, formgivare och arkitekter som under åren bjudits in till att arbeta i hyttorna under mästare Adriano Berengos översyn. Som ett sätt att sprida den konst som producerades på ön skapades utställningskonceptet Glasstress, ett utställningsprojekt som sedan dess uppkomst 2009 gjort ett antal utställningar världen över. 2011 visades en version på Millesgården i Stockholm – i höst var det dags igen!

Läs hela reportaget av Milou Allerholm i senaste numret av Form Magazine, och se utställningen fram till 29 januari!


Mer läsning...