Fred Ernst - Rem Koolhaas

Med Rem och reson

Trots att ha debuterat under perioden för ”stjärnarkitekter” har den något stränga arkitekten Rem Koolhaas förblivit sin filosofi trogen. Han har inte nöjt sig med att – i likhet med samtida – kritisera och vara 68-idealen trogen, han nöjde sig inte bara med skriva eller ställa ut på smala konstgallerier, han ville också bygga. Läs Leo Gullbring reportage i senaste numret av Form där Koolhaas med sin uttalade skepticism till AI och ”smarta lösningar” och med uttalanden som att ”det är alarmerande att Europa i dag blir så moralistiskt och ska uttrycka sina åsikter överallt” förespråkar sin egna något bistra synvinkel i debatten som rör vem som får eller bör bygga vad och var.

Läs hela texten i nya numret av Form! Ute nu i butik och på webben.

Foto: Fred Ernst


Mer läsning...