Manti-Manti_ Kollaps_3_ak_fixx

Nytt nummer av Form!

Sommaren är här, och därmed även ett rykande hett sommarnummer av Form! Ett genomgående tema i numret är återvinning, materialexperiment och upcycling. Vi har bland annat hälsat på hos tre gotländska hantverkare och kreatörer som skapar nya produkter av restmaterial – från gamla skinnjackor till uttjänta fartygspropellrar.

Från Södermalm i Stockholm berättar Daniel Svahn och Jenny Öhlund på arkitektkontoret Reflex om sina experiment med mattstuvar och begagnade möbler, medan Anders Frelin rapporterar från 3D-designens frontlinjer. Vi har också tagit en promenad i nyinvigda Ghibli Park utanför Nagoya i Japan. Här kan man besöka realistiska miljöer från animationsstudion Ghiblis legendariska filmer, från Min granne Totoro till Spirited Away.

Så häng upp hängmattan, sätt hörlurarna i brusreducerande läge och invig sommaren med nya Form!

Form 3/2023 kommer ut den 13 juni 2023.

Tidningen finns även att läsa online på Readly.

PRENUMERERA HÄR

Omslag: Andreas Karperyd I bild: Manti Manti


Mer läsning...