Gotland Garbage_Rave Review_1

Tre gånger Gotland

Begagnade skinnjackor, uttjänta fartygspropellrar och strändernas plastskräp – allt får nytt liv i händerna på gotländska formgivare! Hildur2John, Manti-Manti och Gotland Garbage gräver där de står med återbruk och hållbarhet som ledmotiv. Genom frågan om vad som får människor att knyta an till sina föremål och behålla dem genom hela livet utgår de alla från en förankring i platsens befintliga resurser, vare sig det handlar om en minnesbevaring, en nödvändighet till följd av coronapandemins bristande materialleveranser eller en omvärderad värdekedja för materialens kretslopp.

Läs Bo Madestrands reportage om tre gotländska initiativ som tror på en förändrad resursanvändning och på att spara i stället för att slänga!

Nya numret av Form här.


Mer läsning...