20230415_Atelier Luma_Milan Design Week__dsf1355Batch 1

Vart tog estetiken vägen?

Miljö och hållbarhet är samtidens viktigaste ödesfrågor. Planeten har feber och måste kylas ner. I den omställningen har formgivare en viktig uppgift – att med hjälp av återvinning, cirkularitet, upcycling och materialinnovationer skapa produkter som lämnar ett så litet klimatavtryck som möjligt.

Under de senaste åren har vi sett många goda exempel där hållbarhet och estetik gått hand i hand. Här är den miljömässiga hållbarheten intimt sammanknuten med en estetisk hållbarhet – två komponenter som tillsammans garanterar produkten ett långt liv.

Dagens fokus på miljö och hållbarhet är livsviktigt, men hänger estetiken med? Läs Bo Madestrands text i nya numret av Form Magazine.

I bild: Pallar av bioplast, Atelier Luma


Mer läsning...