Form_3_2017_omslag
Vad är det som gör att Göteborg satsar på en kollaborativ ekonomi medan Stockholm fortsätter att förvandlas till shoppingmecka? I senaste numret tittar Form närmare på framtidens städer. Carl Fredrik Holtermann besöker delningsstaden Göteborg och David Relan fotograferar Songdo – den hållbara staden som växer utanför Sydkoreas huvudstad Seoul.

Form blickar också tillbaks till vårens designveckor i Reykjavik och Milano.

Görarna från Konstfack
Jenny Damberg och fotografen Karin Alfredsson porträtterar det feministiska glaskollektivet Boom som menar att de är den första generationen från Konstfack som inte är formgivare utan görare. Se deras arbete i hyttan vid den enorma tippen Högbytorp.

Fredrik Paulsen är av det rätta virket
Johan Deurell besöker SFP Örnsberg (Studio Fredrik Paulsen) och pratar Örnsbergsauktionen, furu och designkonsumtion.
– Jag är väldigt trött på den ängslighet som råder i Sveriges designvärld, där företagen dikterar ett slags kommersiell likformighet. Jag vill visa att det finns andra sätt att jobba på, säger Fredrik Paulsen.

Snurra min jord
De tornar upp sig som utropstecken i landskapet. Gigantiska, vita och onaturliga, men med en säregen skönhet. Gerry Johansson har fotograferat vindkraftverk på platser som Tvååker, Mossarp och Äskåsen. Nils Forsberg bugar inför den svenska mästaren i melankoliska landskap.

Dessutom: Intervjuer med bl a arkitekten Thomas Sandell och konstnärsduon Bigert & Bergström samt en förklaring till varför dansk arkitektur så gärna grävs ner under marken.

Form 3/2017 finns ute i butik 7 juni.

Tidningen finns även att läsa online på Readly, Ztory, Buyandread, Scopalto och Magazinos.
Och i vår egen app!

PRENUMERERA HÄR