swe

Årets designfest står för dörren och i Forms aprilnummer finns den bästa guiden till både möbelmässan och designveckan i Milano. Nyheter, utställningar, restauranger och ”pärlor på stan” utlovas.

Milanoveteranen Leo Gullbring leder dig rätt i designhuvudstaden – bland showroom och barer, gator och gallerier: ”I Milano hittar man design som upphäver tyngdkraften i underliga balansakter, illusoriska iscensättningar som kan glida över från konstinstallationer till teaterföreställningar till ännu ett blött designstjärnestint party.”

Form har även besökt ArkDes igen, för ett uppföljande reportage om läget där. Senaste besöket kan du läsa om i Form 5/2014, då Bo Madestrand intervjuade dåvarande tillförordnade chefen Kerstin Brunnberg. I Form 2/2019 har reportern Leonidas Aretakis träffat nuvarande chefen Kieran Long för att prata om organisationen.

I år firar Bauhaus 100 år och Hedvig Hedqvist påminner om de spår som rörelsen satt i den svenska designhistorien fram till idag: ”Nästan all samtida design som vi omger oss med har sina rötter i Bauhausskolans ideal, som Apples iPhone eller Iittalas dricksglas Kartio.”

Dessutom: fotoreportage om svenska vattenkraftverk längs Indalsälven, intervjuer med designstudion Butler/Lindgård och textilkonstnären Pasi Välimaa.

Form 2/2019 finns ute i butik 9 april.

Tidningen finns även att läsa online på Readly, Ztory, Buyandread och Scopalto

PRENUMERERA HÄR