omslag_swe

I nya numret av Form djupdyker vi i en av världens smutsigaste industrier: modebranschen. Vi möter också några av samtidens mest intressanta modeskapare, från nyutexaminerade studenter till etablerade formgivare.

– Människorna som jobbar med hållbarhet i klädföretagen vill väl och tror på vad de gör. De ska inte skuldbeläggas. Men så länge företagen på ägarnivå inte är beredda på att ställa om på riktigt, så lurar de också sina egna anställda, säger designforskaren och professorn Mathilda Tham i reportaget.

Fem modeskapare ser framåt
Möt Frida Bard, chefsdesigner på Hope och fyra nyexaminerade modestudenter från Beckmans: Sofia Isdahl, Erik Olsson, Sandra Saeidi och Adam Swärd som alla berättar om sina framtidsplaner i fotoreportaget ”Vårkänslor” med foton av Patrick Miller.
 
Maxjenny Forslund –  möbeldesignern som blev klädskapare
Form har besökt den lilla butiken i Kødbyen, Köpenhamn där hon designar unika plagg:
– Jag arbetar faktiskt med ganska enkla, rena linjer och sätter färg och print på det. Så jobbade jag också med mina möbler. Det måste vara smakfullt, läckert och italienskt. Då tycker jag att jag har lyckats – när jag har en internationell touch och dna.

Dessutom: Få koll på Camp – 50 år av ironi samt en tillbakablick på Konstfacks och Beckmans vårutställningar.

Välkommen på release-mingel!
Den 22 augusti kl.18.00 firar vi det nya numret av Form i Svensk Forms bibliotek på Skeppsholmen. Det blir samtal om mode och hållbarhet med Jennie Rosén, vd Swedish Fashion Council och Eva Karlsson, vd Houdini Sportswear. Möt även stjärnskottet Fo Phan som berättar om sin examenskollektion från Beckmans ”Beklädnad i (intima) sorgen”. Läs mer och anmäl dig.

Form 4/2019 finns ute i butik 20 augusti.

Tidningen finns även att läsa online på Readly, Ztory, Buyandread och Scopalto

PRENUMERERA HÄR