oms liten swe
Forms aprilnummer har temat hållbar design. Redaktionen har bland andra träffat designstjärnan Matti Klenell som är aktuell med en ny utställning på Värmlands Museum i Karlstad, formgivarens egna hemtrakter. ”Jag ifrågasätter hela tiden vad jag håller på med. Allt jag gör ska ha en relevans och giltighet, annars säger jag nej. Jag har blivit mycket bättre på det. Jag har dessutom alltid undvikit giftiga material, onödigt resursslöseri och valt material som håller länge” säger Klenell.

Årets andra nummer av Form berättar även om det nya möbelföretaget Verk vars ambition är att tillverka möbler av svenska material, i Sverige – en ambition som är svårare än det kanske låter. ”Som det är i dag plockar de flesta svenska designföretag ihop sina möbler av delar som importerats från utlandet. Det är genant.” menar Simon Anund. Verk lanserades tidigare i våras av formgivaren Simon Anund och publicisten Jacop Merlini.

I Form 2/2021 möter du även åtta ”fanbärare” som valts ut i projektet Swedish Design Movement, en statsfinansierad satsning på hållbar svensk design, mode och arkitektur. Lammhults Möbels hållbarhetschef Tilda Lagerqvist och designern Angelo da Silveira som står bakom modemärket Diemonde är två av personerna som delar med sig av sina företags tankar kring design och hållbarhet.

Dessutom: Intervju med modemärket Hi on Life, hållbarhetsportfolio av Mathilda Werngren och Camilla Pérez och en intervju med den skånska designduon Candytuft som med humor och design leker med tanken på vad en person från den viktorianska tidsepoken skulle göra på Tinder idag.

Form 2/2021 kommer ut den 20 april.

Tidningen finns även att läsa online på Readly, Ztory, Buyandread och Scopalto

PRENUMERERA HÄR