swe copy

Nya numret av Form handlar framför allt om arkitekturens roll i samhället. Redaktionen har tittat närmare både på skolans och de andliga rummens arkitektur. Dessutom presenteras årets alla vinnare och nominerade i designutmärkelsen Design S – Swedish Design Awards 2020.

Årets sista nummer av Form innehåller även intervjuer med bland andra skånska arkitektduon Polymorf och ett melankoliskt fotoreportage av fotografen Erik Holmstedt som skildrar hur gruvdriften sakta urholkat samhället Malmberget utanför Gällivare.

I samma anda har Forms chefredaktör Bo Madestrand och fotografen Ola Bergengren under de senaste åren tillbringat en hel del tid i Solnastadsdelen Hagalunds före detta industriområde, som nu ska rivas för att ge plats åt bostäder. Stadsdelen har på hundra år växt från en kåkstad med småindustrier till ett gytter av kontor, svartklubbar och bilverkstäder.

Forms vassa kritiker har också tagit sig an en försvenskad version av Enzo Maris gör det-själv-design, en utställning om Åke Axelsson i Köpenhamn och en presentation av den indiska arkitekten Anupama Kundoo på Louisiana.

Form 6/2020 kommer ut den 8 december.

 

Tidningen finns även att läsa online på Readly, Ztory, Buyandread och Scopalto

PRENUMERERA HÄR

 

Ibland blir det fel och i annonsen för årets julkampanj med Swedish Design Memo  i Form 6 2020 var tryckfelsnisse framme. Det är Kerstin Wickman som medverkar i spelet inte Li Pamp som vi omnämnde., värdet på spelet är 320 kr och företaget bakom spelet är Svenska Memo AB och inget annat. För dig som redan prenumererar på Form kan du beställa Form Memo med 20% rabatt direkt från Svenska Memo AB när du anger ditt medlemsnummer. Svenska Memo har även utlämning och upphämtning intill Slussen, fram till jul och december ut. Spelet kan också levereras via post och bud, leveranskostnader tillkommer. Beställning sker via info@svenskamemo.se. För mer information om spelet se www.svenskamemo.se.