Omslag_Form_5_2018_sve

I nya numret av Form står arkitekturen i centrum. Redaktionen går på husesyn i gamla Tomteboda Postcentral, detta monument över en epok i svensk historia då tron på framtiden var lika stark som den på storskaliga lösningar. Numera står byggnaden tom i väntan på nya användningsområden. Kanske det omdebatterade Nobelcentret?

I Forms oktobernummer träffar Nils Forsberg det norsksvenska arkitektkontoret Ekberg Lous i Oslo, som på senare år har seglat upp som ett av de mer intressanta norska arkitektkontoren. Dessutom intervjuer med stjärnarkitekten Bernhard Tschumi, det danska arkitektkontoret Johansen Skovsted och två av Sveriges främsta konsthantverkare: Inger Persson, känd framför allt för sin keramik med geometriska mönster, och Åsa Jungnelius, uppmärksammad för sina erotiskt laddade glasobjekt.

Välkommen på release-fest! den 25 oktober
Den 25 oktober bjuder Formredaktionen in till release-mingel för Forms oktobernummer i Svensk Forms bibliotek på Skeppsholmen. På releasen intervjuas glaskonstnären Åsa Jungnelius och Malin Ekberg, från arkitektduon Ekberg Lous, som båda är aktuella i senaste numret av Form. Boken ”När Sverige blev modernt”, om föreningen Svensk forms legendariska vd Gregor Paulsson, presenteras och ingår som premie till de första 20 som tecknar prenumeration. Dessutom: vinnaren i designtävlingen Sustainable Chairs presenteras samma kväll! Läs mer och anmäl dig här.

Form 5/2018 finns ute i butik 16 oktober.

Tidningen finns även att läsa online på Readly, Ztory, Buyandread, Scopalto och Magazinos.
Och i vår egen app!

PRENUMERERA HÄR