omslag svenska

I nya numret av Form har redaktionen vänt blicken norrut och träffat bland andra den mångsidiga formgivaren Lotta Lampa som har sin bas i Kalix. ”Jag tycker att allt jag gör spretar och blir rastlös så fort. Jag håller på med metall, emalj, har gjort handtuftade mattor…men visst, nu på senare år har jag insett att jag har en estetik”.

Numret bjuder även på en unik intervju med prisade arkitektkontoret Lacaton & Vassal och ett samtal om färg med den legendariska textilkonstnären Wanja Djanaieff. Dessutom innehåller sommarnumret en inlaga med fokus på design från Vitala Västerbotten med bland annat höga hus, smarta bilar och heta kaminer. Inlagan är framtagen i samarbete med Design by Umeå och Region Västerbotten.

Under pandemin har många tillbringat mer tid hemma än vanligt, vilket lett till att intresset för växter har ökat lavinartat. Därför bjuder Forms sommarnummer även på en betraktelse över växternas historiska roll i inredningssammanhang, signerad Björn Ehrlemark.

Missa heller inte glaskonstnären Monica L Edmondson om sitt projekt 100 Migratory och italienska konst- och formduon Studio Ossidiana som skapat en utomhusinstallation på Skeppsholmen i Stockholm.

Form 3/2021 kommer ut den 1 juni 2021.

Tidningen finns även att läsa online på Readly, Ztory, Buyandread och Scopalto

PRENUMERERA HÄR

 

Omslagsfoto: Karl Melander