MÖBLER_SOM_LÅTER_16_9

Ung Svensk Form 2018 del II

Möt några fler av årets utvalda formgivare i Ung Svensk Form 2018. Utställningen visas just nu på ArkDes fram till och med 18 mars.

Läs mer
USF_benedettacrippa_16-9

Ung Svensk Form 2018

Förra veckan öppnade Ung Svensk Form 2018 på ArkDes. Ung Svensk Form är en arena för ung svensk design som uppmärksammar behovet av att skapa kreativt utrymme inom designarbetet. Om att tro på sin idé och genomföra den. Att våga leka, pröva och undersöka fritt, utan krav på anpassning till marknaden. Möt några av årets 29 utvalda formgivare!

Läs mer
Form_Award_16_9

Tidningen Form delade ut priser till årets bästa projekt på möbelmässan – ungdomstidskriften Skärholmen interiör bland vinnarna

På onsdagen delade tidningen Form ut priset Form Award till fem lyckliga vinnare! Juryn, i år bestående av Forms chefredaktör Bo Madestrand och Svensk Forms nya VD Mats Widbom, valde att premiera projekt som spände från sparsmakade bruksstolar till mer platskrävande fåtöljer med 70-talsreferenser. Priset för Årets hållbarhetsprojekt går till en ungdomlig tidskrift med socialt fokus.

Läs mer
498401_16_9

Ingvar Kamprad har somnat in

Ingvar Kamprad har i stillhet somnat in i sitt hem i Småland. Han föddes 1926 i Småland och redan som 17-åring grundade han IKEA. Ingvar kommer att vara mycket saknad och varmt ihågkommen av sin familj och av IKEA-medarbetare över hela världen.

Läs mer
BAROVIER&TOSO--COLORS-credits-Barovier&Toso-TEMPORARY-INSTALLATION-2015

Gör dig redo för Stockholm Furniture & Light Fair!

Nedräkningen har börjat! Den 6 februari öppnar dörrarna till årets upplaga av Stockholm Furniture & Light Fair. 2018 är det den italienska stjärnan Paola Navone – arkitekt, produktdesigner, inredare och konstnärlig ledare – som utnämnts till mässans Guest of Honour.

Läs mer
RR3_16_9

Rave Review – en av årets Swedish Fashion Talents 2018

Rave Review är ett av årets utvalda modemärken inom Swedish Fashion Councils projekt Swedish Fashion Talents. Rave Review är skapat av tidigare Beckmansstudenterna Livia Schück, Veronica Rönn och Josephine Bergqvist – de vill undersöka remake som kreativ arbetsmetod.

Läs mer
Beckmans-16_foto_Svenskt_Tenn

Beckmansstudenter tolkar havsforskning

Just nu visas utställningen Transformation på Svenskt Tenn. Det är studenter i Visuell Kommunikation på Beckmans Designhögskola som tolkar den högaktuella forskningen som bedrivs på Beijerinstitutet. Utställningen uppmärksammar hållbarhetsfrågor kopplade till haven genom Keystone Dialogues – en dialogserie mellan forskare från världens ledande fiskeriföretag

Läs mer
Nina-Johanna-Christensen-16-9

Formex Design Talents

Nu är det dags för Formex – den största mötesplatsen för nordisk inredningsdesign med 900 utställare. Varje år utses årets Design Talents (tidigare Young Designers). Möt årets Design Talents på mässan som pågår 17 till 20 januari.

Läs mer
Front16_9

Front på IMM Cologne nästa vecka

Nästa vecka är det dags för den stora mässan IMM Cologne. Den svenska designstudion Front presenterar där Parquet - ny serie mattor och puffar för Gan. IMM Cologne 2018 äger rum mellan 15 och 21 januari 2018.

Läs mer
marimekko_16_9

Marimekko samarbetar med japanska Uniqlo

Marimekko och den japanska modekedjan Uniqlo lanserar en specialkollektion som kommer att vara tillgänglig under en begränsad tid. Kollektionen släpps i mars 2018 och den är en perfekt kombination av Marimekkos omisskännliga tryck och Uniqlos komfortabla kvalitet.

Läs mer
World_Map

Promotion: World Design Rankings

World Design Rankings rangordnar världens länder baserat på antalet designers som har fått priset A 'Design Award. Kan du gissa vilket av de nordiska länderna som är högst rankat?

Läs mer
storkeengen

C.F. Møller tar upp kampen mot klimatförändringarna

2017 var året då klimatförändringarna gick in i en ny, skrämmande fas där Arktis började smälta rekordsnabbt och Kalifornien härjades av våldsamma bränder. Men arkitektvärlden ger inte tappt. Danska superkontoret C.F. Møller har just presenterat ett "arkitektoniskt multiverktyg" som inte bara skyddar mot häftiga regnstormar och översvämningar, utan också skapar ett nytt, urbant flodlandskap kring staden Randers.

Läs mer
queen mini

Ishotellet är tillbaka

Ishotellet i Jukkasjärvi – ett av världens mest cirkulära hotell, eftersom många av rummen smälter ner till våren – är tillbaka med nya konstsviter, handskulpterade av is från Torneälven. Den här gången har 26 konstnärer från 11 länder byggt verk med inspiration från himlen, rymden, myter, världspolitik – och växtriket.

Läs mer
09_ADMIRBATLAK_Adrian_Bugge

Bäst 2017: Admir Batlak på Galleri Riis

2017 närmar sig sitt slut. Vad var störst, bäst och vackrast under året? Vi frågade designer och arkitekter över hela Norden och fick lika många svar. Charlotte Bik Bandlien, professor och skribent, Oslo väljer Admir Batlaks visning på Galleri Riis, där mode presenterades som performancekonst.

Läs mer
_16_9

Bäst 2017: Fay för Adea av Mia Cullin

2017 närmar sig sitt slut. Vad var störst, bäst och vackrast under året? Vi frågade designer och arkitekter över hela Norden och fick lika många svar. Mia Cullin började rita stolar: ”Under 2017 har jag för första gången ritat stolar, Fay för Adea och Sense för Materia. ArkDes utställningar var en höjdpunkt. Jag hade aldrig hört talas om HI-gruppen och Josef Frank-utställningen visade flera möbler jag aldrig sett förut. Norm Form som öppnade nyligen fick mig att tänka till.”

Läs mer