Kuudes

Nordisk förpackningsdesign får Red Dot-utmärkelser

Den finsksvenska designbyrån Kuudes har fått tre utmärkelser av Red Dot Design Award. En av dem för arbetet med Grafias visuella identitet för tävlingen och festivalen Vuoden Huiput. De övriga två var för arbetet med att ta fram ny design för Fazers kakförpackningar, samt för Arlas matlagningsprodukter.

Läs mer
16_9_BACK-reflexive-bag_Live_from_Sweden_after-work_2

Sveriges första virtuella designmuseum

Igår öppnade Sveriges första virtuella designmuseum för arkitektur, design och mode. Med Swedish Design Museum vill Visit Sweden engagera designintresserade människor över hela världen. Premiärutställningen, Live from Sweden, lyfter med film och livesändningar fram hur åtta utvalda föremål används i svenskarnas vardag.

Läs mer
16_9_Ubuntu

Sverige rankas högt på If Design Talent Award 2017

Åtta unga designer från svenska universitet har tilldelats If Design Talent Award 2017. De vinnande bidragen kommer från Designhögskolan Umeå universitet, Lunds universitet samt KTH, Stockholm. Sverige som land rankades i och med detta som nummer 5 i tävlingen.

Läs mer
Kvadrat16_9

Kvadrat öppnar nytt flagship showroom av Ronan och Erwan Bouroullec

Kvadrat öppnar nytt showroom i Köpehamn den 23 november, designat av Ronan and Erwan Bouroullec, Bouroullec Studio. Designstudion har fokuserat på materialitet och flexibilitet. Med ett specialdesignat hyll- och upphängingssystem möjliggörs skyltning av större textilier och mattor i lokalerna.

Läs mer
press-bigert-bergstrom-steam-chamber-1994-photo-olof-wallgren_16_9

Bigert & Bergström: I stormens öga

På Artipelag visas just nu storskaliga installationer av konstnärsduon Bigert & Bergström i utställningen I stormens öga. Verken tillåts ta plats i konsthallen och alla kommenterar på olika sätt människans förhållande till naturen och klimatet. Utställningen pågår till 25 februari 2018.

Läs mer
Manniksofallan

Evelina Kollberg – ny gästpostare på Forms Instagramkonto

I november tar skulptören Evelina Kollberg över tidningen Forms Instagramkonto. Hennes verk ”Människofällan” har rönt stor uppmärksamhet under hela året, först på Konstfacks vårutställning och senare på Ung Svensk Form-utställningen som nu i december påbörjar en internationell turné med start i Hongkong.

Läs mer
BeatBox16_9

Containrar i stålhyllor blir bostäder i Roskilde

I en ruffig tidigare industrimiljö i Roskilde ritar Arkitema bostäder i projektet Beat box som består av containrar ihopsatta i en stålram. De 30 bostäderna i Roskildes kreativa stadsdel uppförs av Container Living, som är specialister på containerbostäder.

Läs mer
Tidningsbukett_Skal_v2

Kampanj: prenumerera för endast 379 kr/år och få vacker Alvar Aalto-skål på köpet

Nu sänker vi priset! Passa på att prenumerera nu för endast 379 kr (ord pris 580 kr) och få Alvar Aalto-skål (ord pris 379 kr) som premie! Studentpris 279 kr. Du får även medlemskap i Svensk Form och en mängd förmåner: ta del av föreningens stora nätverk, inbjudningar, rabatter, gratis juridisk rådgivning. Och inte minst, verka för en bättre värld genom design!

Läs mer
Karperyd_16_9

Piktogram-utmaningen!

Tidningen Forms art director Andreas Karperyd har utmanat sig själv: att skapa ett nytt piktogram ungefär varje dag på Forms instagram @formmagazine under hela oktober. Kommer han att lyckas?

Läs mer
16_9Chance-Under-ytan---Bertil-Vallien,-Spritmuseum

Bertil Vallien – Under ytan

Utställningen Under ytan söker sig till ett tema som är mindre känt för den vida publik som sedan länge följer Bertil Valliens omfångsrika konstnärskap. Visas på Spritmuseum i Stockholm 13 oktober 2017 till 1 april 2018.

Läs mer
Beckmans2_16_9

Svenskt mode intar Paris Fashion Week

Swedish Fashion Now är en ny global plattform som lanseras under Paris Fashion Week SS18 på Institut suédois i Paris av Association of Swedish Fashion Brands (ASFB) i samarbete med Svenska insitutet och Visit Sweden. Medverkar gör bland annat tidigare och nuvarande studenter på Beckmans.

Läs mer
villavalla

Vykort från villervallastaden

På söndag avslutas den viktigaste bomässan sedan Bo01 i Malmö. Vallastaden är experimentet som visar att städer kan ta lagen i egna händer – och faktiskt bygga intressanta bostadsområden. Form-redaktionen reste till Linköping och hittade en liten drömstad där det mesta händer på utsidan.

Läs mer