bild-för-Itunes-Form-Symposium-16_9-1024x576

Klimatpodden Form Symposium är tillbaka med nya avsnitt. Månadens tema är högaktuellt: hur ska design- och arkitekturvärlden hantera material i klimathotets tid?

Nu släpps månadens podcast från Form Symposium. I fyra nya avsnitt på temat Materia diskuteras allt från recycling till trä och plast – och som vanligt blir temat belyst från skilda perspektiv av experter från olika världar.


Avsnitt 4: Form Us With Love
Form Us With Love är en av Sveriges mest kända och prisbelönta designbyråer. Nu lanserar de fler produkter i återvunnet trä och plast för IKEA. Vad är utmaningen i dag med material, enligt dem? Form Us With Love-grundarna Jonas Pettersson och John Löfgren berättar.

 

Avsnitt 5: Anders Nyquist, arkitekt och grundare bakom EcoCycleDesign
När arkitekten Anders Nyquist tog examen 1962 läste han Rachel Carsons bok Tyst Vår, Det blev ett uppvaknande. Ett drygt halvsekel senare är han fortfarande yrkesverksam, dedikerad till klimatomställningen och grundare till initiativet EcoCycleDesign. Hur ser hans relation till material ut idag?

 

Avsnitt 6: Monica Ek, professor i träkemi och materialforskare
Monica Ek är professor i träkemi på KTH i Stockholm och en av Sveriges mest framstående materialforskare. När vi talar om förnybara material för cirkulära system menar vi ofta fiberbaserade material. Men plaster, kompositer och nanocellulosa utvinns också från växtriket. Så vad är det vi talar om, när vi talar om trä?

 

Avsnitt 7: Filosofen Jonna Bornemark möter materialforskaren Monica Ek
Samtalet med professor Monica Ek fortsätter med Jonna Bornemark. Den senare är filosof, forskare och lärare vid Södertörns högskola på centrum för praktisk kunskap. Hon är även engagerad i stadsutvecklingsprojektet Decode. Hur hänger filosofi ihop med design och arkitektur?

 

Lyssna på Form Symposium-podden:

iTunes
Soundcloud
PodBean
rss feed
Spotify

Programledare och redaktör: Emilia Engblad emilia@formmagazine.com
Musik: Adele Kosman